Sanningen jag inte vill veta

Okej. Jag vet att min kosthållning har varit tveksam i många år. Jag vet att alla kakor måste ta vägen någonstans. Men vilket idiotiskt infall fick mig att kliva på en fettprocentsvåg? Va? Så dumt.

Jag har nu varit socker och mjölfri i sex veckor. Det är imponerande tycker jag. Det kanske var det som fick mig att våga väga mig på den där monstervågen? Jag deltog på en alternativ/hälsomässa förra lördagen som mitt alter ego ”Madame Régine”. Innan besökarna kom gick jag runt och kollade in de andras montrar. Det var då jag upptäckte Vågen. I min naivitet trodde jag nog att mina sockerfria veckor redan gett mig en fantastisk och hälsosam fysik. Så intet ont anande tog jag av mig strumporna och tog ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för mig upp på den blanka metallplattan. Usch. Vikten gick åt rätt håll. Och muskelmassan var normal. Men fettprocenten! Jösses. 38 %. Ingen man vill skryta med direkt. Jag undrar hur det såg ut innan jag blev nyttig? Men det var en annan siffra som verkligen fick mig att vilja gråta. Min metaboliska ålder var 61 år! Inte kan det väl vara så illa? I och för sig vill väl företaget sälja sitt slim-trim-program och då är det säkert viktigt att alla börjar i sämsta tänkbara läge. Så kanske, kanske stämmer inte siffran med verkligheten? Eller lurar jag bara mig själv nu?

Det känns i alla fall bra att vara på gång. Sedan helgen har jag kört lite striktare med LCHF och vågen svarade direkt. I lördags vägde jag 83.7 kg. I torsdags 82.7 kg. Inte illa pinkat.

Så nu glömmer vi den där otäcka fettvågen och fortsätter med det positiva istället.

En dag i taget…
2015-10-24 16.26.39

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s