Pladaskmagen

Mina första sjutton år var jag mager. Trots ett inre sockermonster var jag smal som en vidja. Kan bero på att jag aldrig satt stilla. Sedan dök det upp en bilburen manlig ungdom i mitt liv. Och massor med kaffebröd. Sakta men säkert blev jag en halvfet soffpotatis.

De senaste tjugo åren har jag vägt mer än jag borde. Ofta har jag varit ganska nöjd ändå. Socker är gott. Men ibland har en längtan efter det nyttiga och smala livet tagit mig i sitt grepp. Jag har provat att springa mig smal. Det funkade dåligt på vikten, men jag fick bra kondis. Sprang till och med ”Tjejmilen”. Sedan testade jag Viktväktarna flera gånger. Gick ner ett par kilo och slappnade av. Började vräka i mig hejdlöst med kakor igen och gick upp allt på en kvart. Den sämsta metoden var att slå vad med brorsan. Vi gjorde allt för att få varandra på fall för att vinna. Jag gick upp flera kilo på kuppen. Han vann.

Mitt största dilemma är att jag älskar att baka kaffebröd. Det är en olycklig omständighet när man är en tjockis medtjockis_web sockerberoende. Jag vet inte vad som kom först, bakintresset eller sockerjakten. Det är ett ”hönan-eller-ägget”-problem. Hur som helst lyckades jag bemästra sockersuget förra våren. Då hade jag nått ”The peak of my fatness”. Jag var tjockare än någonsin. Det berodde nog mest på att jag jobbade med min bakbok hela vintern. Många recept skulle provbakas och många bilder skulle tas. Jag var hög på mitt älskade socker i ett halvår. Sedan vaknade jag upp ur mitt rus och insåg med skräck att jag hade passerat 90-kilosstrecket. Ibland behöver man skakas om för att ta tag i saker och ting. Jag slutade tvärt med allt socker, allt vetemjöl och allt som innehöll margarin. Många och långa promenader kompletterade min hälsoextas. Det blev tio minuskilon innan jordgubbspajer och blåbärskakor förstörde allt än en gång.

Nu är jag upp i 84 kilo igen. Magen är som en överjäst deg och min kondis är obefintlig. Jag är stel i kroppen och trött i huvudet. Dags att göra något igen? Närmar mig hälsoförsök 297….

Välkommen att hänga med i med- och motgång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s